* Landenmenu * Indiase Instrumenten * Kijkwijzer India *

India maakt tot haar onafhankelijkheid in 1946 samen met Pakistan deel uit van de voormalig Engelse kolonie Brits-Indië. De hoofdstad van dit enorme en dichtbevolkte land is New Delhi. Het land kent een lange en bewogen geschiedenis. Religieuze conflicten zorgen na de onafhankelijkheid voor een scheiding tussen het islamitische Pakistan en het hoofdzakelijk Hindoestaanse India.


Maar India is voor de Engelse bezetting al een eeuwenoud land met een indrukwekkende eigen cultuur, religie en maatschappelijk systeem. Het kent een klassieke muziektraditie die in het zuiden en het noorden van het land een eigen ontwikkeling doormaakt. In het noorden gebeurt deze ontwikkeling onder invloed van de islamitische Moghul heersers. Zij brengen daar namelijk in de 16e en 17e eeuw Perzische, Mongoolse en Turkse muziek binnen.

Later ontstaan door de invloed van de westerse en Caribische muziek nieuwe mengvormen van Indiase populaire muziek. Over de hele wereld (o.a. in Suriname, het Caribisch Gebied en Engeland) leven Indiase migranten die hun bijdrage leveren aan de lokale muziekcultuur.

* Traditionele Indiase Muziek * Klassieke Indiase Muziek *
* Populaire Indiase muziek * Moderne Indiase muziek*