* Algemene Vragen * Specifieke Vragen Caribische Muziek * Print deze Vragen *

Deze vragen zijn bedoeld als richtlijn voor het maken van een verslag of werkstuk naar aanleiding van het bezoek aan een Caribisch concert of feest. Gebruik deze vragen om de belangrijke kenmerken op een rijtje te zetten. Succes!

A. ALGEMENE VRAGEN

1. Wat is de naam van de groep waarvan je een concert hebt bezocht?2. Wanneer heb je het concert bezocht?3. Waar vond het concert plaats?4. Hoeveel publiek was er ongeveer aanwezig?5. Hoe was de sfeer bij het concert?

O Ingetogen

O Ernstig

O Vrolijk

O Ontspannen

O Anders, namelijk
6. Hoelang duurde het concert?7. Hoe reageerde het publiek op de muziek? (Bleven de bezoekers op hun stoel zitten of werd er gedanst?)B. SPECIFIEKE VRAGEN OVER CARIBISCHE MUZIEK

1.
Caribische muziek is een verzamelnaam voor verschillende muziekstijlen, afkomstig van de vele Caribische eilanden. Ieder eiland heeft een eigen muziekstijl ontwikkeld. Onder welke stijl valt de muziek die je hoorde bij het concert? Van welk eiland is deze muziek afkomstig?
2.
De muziekstijl die je hierboven hebt genoemd heeft bepaalde kenmerken. Schrijf in het kort op wat deze kenmerken zijn.3.
Welk van de bovengenoemde kenmerken zag/ hoorde je terug bij het concert? Welke kenmerken miste je?4.
Voor je naar het concert ging heb je informatie verzameld over de betreffende muziekstijl. Welke verwachting had je hierdoor van de muziek en het concert? Klopte deze verwachting? Schrijf per onderdeel op of de muziek wel of niet aan je verwachtingen voldeed, en licht je antwoord duidelijk toe.

RitmeZangDansMelodieAantal bandleden5.
Bij een concert hoort een bepaalde aankleding. (Denk maar aan het verschil in kleding tussen een klassiek orkest en een popgroep). Welke kleding droegen de bandleden tijdens het concert? Hoe was het podium en de zaal aangekleed? Omschrijf het zo goed mogelijk.6.
Misschien was je nog nooit naar een concert van een Caribische groep geweest. Denk je - na deze ervaring - wel vaker naar deze muziekstijl te gaan luisteren? Licht je antwoord toe.* Cariben * Caribische Instrumenten * Algemene Instrumenten * Hoofdmenu *