* Algemene Vragen * Specifieke Vragen Surinaamse Muziek * Print deze Vragen *

Deze vragen zijn bedoeld als richtlijn voor het maken van een verslag of werkstuk naar aanleiding van het bezoek aan een Surinaams concert of feest. Gebruik deze vragen om de belangrijke kenmerken op een rijtje te zetten. Succes!

A. ALGEMENE VRAGEN

1. Wat is de naam van de groep waarvan je een concert hebt bezocht?2. Wanneer heb je het concert bezocht?3. Waar werd het concert gegeven?4. Hoeveel publiek was er ongeveer aanwezig?5. Hoe was de sfeer bij het concert?

O Ingetogen

O Ernstig

O Vrolijk

O Ontspannen

O Anders, namelijk6. Hoe lang duurde het concert?7. Hoe reageerde het publiek op de muziek? (Bleven de bezoekers op hun stoel zitten of werd er gedanst?)B. SPECIFIEKE VRAGEN OVER SURINAAMSE MUZIEK

1. Valt de muziek die je hebt gehoord onder de traditionele Surinaamse muziek of onder de populaire Surinaamse muziek?
2. Binnen de hierboven genoemde stijlen bestaan zeer veel substijlen. Zo is traditionele Surinaamse muziek onder te verdelen in Creoolse muziek (religieuze wintimuziek en niet-religieuze kawinamuziek) en Hindoestaanse muziek. De moderne populaire muziek is ook weer onder te verdelen in verschillende categorieën. Noem er een paar.3. Welke stijl heb je beluisterd/ gezien bij het concert?
4. Was de muziek die je hebt gehoord religieus of niet-religieus (wereldlijk)?5. Welke rol speelden dans en beweging bij het concert? Werd er op het podium gedanst? Waren er dansers en/ of dansten de bandleden zelf? Was de dans geïmproviseerd of verliep de dans volgens een strakke choreografie?6. Welke instrumenten heb je gezien en gehoord?7. Welk instrument had de hoofdrol in de muziek? (de stem is ook een instrument)
8. Denk je dat je in de toekomst nog een keer naar een Surinaams concert gaat? Licht je antwoord toe.* Suriname * Surinaamse Instrumenten * Algemene Instrumenten * Hoofdmenu *