* Algemene Vragen * Specifieke Vragen West-Afrikaanse Muziek * Print deze Vragen *

Deze vragen zijn bedoeld als richtlijn voor het maken van een verslag of werkstuk naar aanleiding van het bezoek aan een West-Afrikaans concert. Gebruik deze vragen om de belangrijke kenmerken op een rijtje te zetten. Succes!

A. ALGEMENE VRAGEN

1. Wat is de naam van de groep waarvan je een concert hebt bezocht?2. Wanneer heb je het concert bezocht?3. Waar werd het concert gegeven?4. Hoe veel publiek was er ongeveer aanwezig?5. Hoe was de sfeer bij het concert?

O Ingetogen

O Ernstig

O Vrolijk

O Ontspannen

O Anders, nl.6. Hoe lang duurde het concert?7. Hoe reageerde het publiek op de muziek? Bleven de bezoekers op hun stoel zitten of werd er gedanst?B. SPECIFIEKE VRAGEN WEST-AFRIKAANSE MUZIEK

1. West-Afrikaanse muziek is onder te verdelen in traditionele West-Afrikaanse muziek en West-Afrikaanse popmuziek. In welke categorie valt het optreden dat jij hebt gezien?
2. Binnen de twee categorieën die hierboven genoemd worden heb je ook verschillende stijlen. Tot welke stijl behoort de muziek van de groep waarvan jij het concert hebt bezocht?
3. Uit welk(e) land(en) zijn de bandleden afkomstig?
4. a. Welke instrumenten werden er bespeeld?b. Ontbraken er instrumenten die je in deze stijl wel zou verwachten? (alleen invullen indien van toepassing)

Ja, namelijk
c. Heb je instrumenten gezien die in de les over deze muziekstijl niet behandeld zijn? (alleen invullen indien van toepassing)

Ja, namelijk
5. Je hebt voor je naar het concert ging informatie verzameld over de muziekstijl waar het concert onder viel. Je had dus een verwachting van hoe de muziek zou klinken. Klopte deze verwachting? Schrijf per onderdeel op of de muziek wel of niet aan je verwachting voldeed, en licht je antwoord duidelijk toe.

Ritme

Zang

Dans

Melodie

Aantal bandleden


6. Denk je dat je in de toekomst nog een keer naar een West-Afrikaans concert gaat? Of ga je na deze ervaring meer naar West-Afrikaanse muziek luisteren? Licht je antwoord toe.
* West-Afrika * West-Afrikaanse Instrumenten * Algemene Instrumenten * Hoofdmenu *