* Algemene Vragen * Specifieke Vragen Hiphop * Print deze Vragen *

Deze vragen zijn bedoeld als richtlijn voor het maken van een verslag of werkstuk naar aanleiding van het bezoek aan een hiphopconcert of -feest. Gebruik deze vragen om de belangrijke kenmerken op een rijtje te zetten. Succes!

A. ALGEMENE VRAGEN

1. Wat is de naam van de groep waarvan je een concert hebt bezocht?2. Wanneer heb je het concert bezocht?3. Waar werd het concert gegeven?4. Hoe veel publiek was er ongeveer aanwezig?5. Hoe was de sfeer bij het concert?

O Ingetogen

O Ernstig

O Vrolijk

O Ontspannen

O Anders, namelijk
6. Hoe lang duurde het concert?7. Hoe reageerde het publiek op de muziek? (Bleven de bezoekers op hun stoel zitten of werd er gedanst?)B. SPECIFIEKE VRAGEN OVER HIPHOP

1. Uit welk(e) land(en) zijn de bandleden afkomstig?2. a. Was bij het concert een live band aanwezig of werd met een van tevoren opgenomen begeleiding (DAT of MD) gespeeld? Als er een live band was, welke instrumenten werden bespeeld? Als de begeleiding opgenomen was, welke instrumenten hoorde je?
b. Ontbraken er instrumenten die je in deze stijl wel zou verwachten? (alleen invullen indien van toepassing)


Ja, namelijk


c. Heb je instrumenten gezien die in de les over deze muziekstijl niet behandeld zijn? (alleen invullen indien van toepassing)


Ja, namelijk
3. Je hebt waarschijnlijk al vaak rap gehoord en je hebt voor je naar het concert ging misschien les gehad over hiphop. Je had dus een verwachting van hoe de muziek zou klinken. Klopte deze verwachting? Schrijf van elk van onderstaande onderdelen op of de muziek wel of niet aan je verwachting voldeed. Licht je antwoord duidelijk toe.

Ritme
Zang/ Rap
Dans
Melodie
Aantal bandleden4. Was het concert dat je hebt gehoord 'pure' hiphop of was het crossover hiphop (met invloeden van een andere muziekstijl)? Licht je antwoord toe.* Hiphop * Hiphop Instrumenten * Algemene Instrumenten * Hoofdmenu *