* Algemene Vragen * Specifieke Vragen House * Print deze Vragen *

Deze vragen zijn bedoeld als richtlijn voor het maken van een verslag of werkstuk naar aanleiding van het bezoek aan een House concert- of feest. Gebruik deze vragen om de belangrijke kenmerken op een rijtje te zetten. Succes!

A. ALGEMENE VRAGEN

1. Wat is de naam van de groep waarvan je een concert hebt bezocht?2. Wanneer heb je het concert bezocht?3. Waar werd het concert gegeven?4. Hoe veel publiek was er ongeveer aanwezig?5. Hoe was de sfeer bij het concert?

O Ingetogen

O Ernstig

O Vrolijk

O Ontspannen

O Anders, namelijk
6. Hoe lang duurde het concert?7. Hoe reageerde het publiek op de muziek? (Bleven de bezoekers op hun stoel zitten of werd er gedanst?)B. SPECIFIEKE VRAGEN OVER HOUSE

1. House is een verzamelnaam voor verschillende stijlen. Welke housestijl(en) hoorde je tijdens het concert?2. Bij bepaalde house hoort vaak een aparte (jongeren)cultuur. Deze uit zich bijvoorbeeld in kleding. Welke 'cultuurelementen' vielen je op bij de bezoekers van het concert?3. Werd er bij de muziek gedanst door de bandleden? Zo ja, omschrijf zo precies mogelijk hoe er werd gedanst en door wie.4. Je hebt waarschijnlijk al vaak housemuziek gehoord en je hebt voor je naar het concert ging misschien les gehad over house. Je had dus een verwachting van hoe de muziek zou klinken. Klopte deze verwachting? Schrijf van elk van onderstaande onderdelen op of de muziek wel of niet aan je verwachting voldeed. Licht je antwoord duidelijk toe.

Ritme
Zang
Dans
Melodie
Bezetting
5. Moderne house is vaak beïnvloed door andere muziekstijlen, zoals rock en jazz. Kon je in de muziek die je bij het concert hebt gehoord invloeden vanuit andere muziekstijlen horen? Welke muziekstijlen waren dat?* House * House Instrumenten * Algemene Instrumenten * Hoofdmenu *