Overal op de wereld wordt muziek gemaakt. Muziek kan per land en per tijd enorm verschillen. We denken vaak dat onze eigen muziek de enige 'normale' is. Muziek uit andere culturen klinkt maar vreemd. Maar hetgeen wij 'muziek' noemen is eigenlijk niets meer dan een bepaalde structuur in geluid. Onze eigen muziek klinkt makkelijk en vertrouwd. Dit komt omdat we er mee opgegroeid zijn. We hebben geleerd hoe we er naar moeten luisteren. Gewenning speelt hierbij een grote rol. Op een andere plek in de wereld kunnen de mensen geluid heel anders hebben gestructureerd. Zo kan je in andere muziekculturen 'vreemde' toonladders of totaal nieuwe klanken horen. Maar ook 'vreemde' muziek kan vertrouwd gaan klinken als je de tijd neemt om er naar te luisteren en leert welke structuur er achter zit. Tegenwoordig wordt dit steeds makkelijker doordat muziek van de hele wereld steeds meer gemixt wordt. Probeer maar eens te ontdekken wat voor wereld er achter de 'samples' in jouw favoriete muziek zit!


House muziek Indiase muziek Turkse muziek Noord Afrikaanse muziek West Afrikaanse muziek Surinaamse muziek Caribische muziek Hip hop muziek

* Caribische muziek * Surinaamse muziek * West-Afrikaanse muziek
* Noord-Afrikaanse muziek * Turkse muziek * Indiase muziek
* Hiphop muziek * House muziek *

Je kan hier kennismaken met enkele van de vele muziekculturen in de wereld. Het zijn allemaal stijlen die in Nederland ook terug te vinden zijn, dankzij de aanwezigheid van de vele verschillende bevolkingsgroepen en culturen hier.